POLITICA DE PRET

 

Optiuni strategice in politica de pret in domeniul serviciilor

 Politica de pret a Complete Solutions este marcata de caracteristicile acesteia.

In formularea pretului s-au luat in considerare cheltuielile care trebuie acoperite, adica: pretul consumabilelor si ustensilelor folosite, salariile alpinistilor, contributiile la bugetul de stat atat pentru angajati, cat si pentru firma, TVA-ul, echilibrarea incasarilor de la clienti cu platile catre furnizori, si nu in cele din urma, obtinerea de profit.
Totodata, s-a tinut cont si de sensibilitatea consumatorilor la diverse preturi. Pretul prestatiei include si consumabilele, lucru pe care unele firme competitoare nu il ofera, venind cu un pret inferior celui practicat de Complete Solutions, insa, daca se ia in calcul procurarea consumabilelor separat, se ajunge la un pret superior, lucru care sensibilizeaza clientii si ii motiveaza in alegerea celei mai bune oferte.
In formarea pretului prestatiilor se au in vedere urmatoarele elemente concrete:
De exemplu, in cazul spalarii de geamuri, pretul standard, conform pretului de pe piata europeana, este de 1 euro. Pornind de la acest pret standard, in functie de sezon, suprafata, gradul de murdarire, spalari prevazute in contract si perioada dintre spalari, modalitati de plata, pretul se negociaza.
Astfel pretul acestui serviciu se determina in functie de suprafata care trebuie acoperita, cantitatea de consumabile utilizate pe metru patrat, gradul de murdarire, salariul alpinistilor, contributii la bugetul de stat, modalitatile de plata. Daca se plateste in doua transe, avans si lichidare, la ultima plata se acorda un termen mai mare de scadenta.
In cazul altor servicii se ia in considerare si gradul de dificultate al serviciului si asigurarea securitatii alpinistilor. De exemplu, in cazul igienizarii silozurilor, alpinistii trebuie sa aiba un echipament suplimentar de protectie, lucru care ridica pretul prestatiei.
La prezentarea oricarei oferte, se analizeaza impreuna cu potentialul client, fiecare aspect al pretului, iar la elementele unde se poate negocia, pretul scade sau creste.
Platile se fac prin ordin de plata sau bilet la ordin, la termenele si in conditiile negociate in contract. Momentul efectuarii platii este important intrucat echipamentele folosite sunt destul de scumpe. In general, administratorul firmei, negociaza contractele de asa maniera incat sa nu fie cazul ca la termenele de plata catre furnizori sa se creeze o situatie stresanta sau nervozitate in relatiile cu clientii. Gestionarea firelor de asteptare este o cursa in doua sensuri. Se urmareste satisfacerea cerintelor clientilor in cel mai scurt timp, incasarea facturilor emise catre acestia, la termene acceptabile, si plata furnizorilor la timp, fara a se intra in conflicte nedorite de nici una dintre parti.

Clientul constituie piesa centrala! Atata timp cat clientul este multumit de calitatea serviciului, de pretul platit, cat timp acest raport intre pret si calitate este rezonabil, clientul nu va avea nici o problema in apelarea din nou la serviciile firmei, si astfel, activitatea firmei va fi profitabila si de succes!

 

Categories

Coloana2

dfs

This is a work of art

Phasellus tempus ante ut quam fermentum tincidunt. Integer elementum, elit vel tincidunt tristique, orci est aliquam odio, auctor dictum.

View the project here

dfs

This is a work of art

Phasellus tempus ante ut quam fermentum tincidunt. Integer elementum, elit vel tincidunt tristique, orci est aliquam odio, auctor dictum.

View the project here